Buk

Dog-dancing

 

Dogdancing

Jeg har fået mine mennesker med til at danse. Vi laver mange tricks og dansetrin. Menneskerne er dog ikke altid lige gode til at tolke musikken, så vi laver meget sjov. Danse

Dansk Kennelklub har fra 2006 godkendt dog-dancing som ny hundesport i Danmark. De bruger det engelsk ord for "fri ved fod til musik" Heelwork to Music (HTM) samt "fristil" Freestyle. Jeg er ligeglad med hvad de kalder det, bare jeg kan have det sjovt med mine mennesker.

Dogdancing (HTM) er en sport, hvor hund og handler danser til musik til en koreografi som handleren selv har lavet. Dvs. at hunden sammen med føreren udfører et danseprogram med tricks og lydighed som passer til sangen. 

Indenfor dogdancing er der to forskellige discipliner. Der er HTM, hvor hunden skal gå fri-ved-fod i minimum 75% af tiden. Her er fri-ved-fod lidt specielt i forhold til almindelig lydighed, for der er flere positioner end man normalt tænker på. Den anden disciplin er Freestyle. Det er forskellige tricks, der er sat sammen, så det passer med musikken. Her er ikke krav om fri-ved-fod men om mindst 4 forskellige tricks.

Det hele begyndte med at jeg gav Gitte en DVD og en bog om dogdancing i julegave (julen 2005), og siden har vi trænet sammen. Jeg har lært rigtig mange tricks, f.eks. at gå sidelæns og baglæns, danse på bagben, dreje rundt, vinke og meget mere.... Vi laver også en masse klikkertræning, og det lige noget for mig. Det er meget nemmere at forstå menneskerne når de bruger klikker.

Dogdance kan trænes alle steder. Så vi træner sjove tricks inde i stuen og ude på marken. Hi, hi hi, ... dog-dance kan trænes inde i stuerne. Så endelig må jeg hoppe rundt og lave tricks inde i huset.

Når vi træner dogdance så er det uden snor. Det drejer sig meget om opmærksomhed - både fra mig og fra Gitte. Jeg er rigtig glad for det og kommer ofte og viser tricks helt uopfordret. Nogle tricks er ynglingstricks og nogle er tricks jeg selv har fundet på, og som menneskerne så har indarbejdet i vores koreografi. Dogdance har været med til at bringe mig tættere på mine mennesker og det har udviklet min selvstændighed og mine tricks. Jeg tænker meget, når vi træner og det er meget motiverende for mig. Så menneskerne får en træt og velstimuleret hund med hjem efter træning. Baglæns

Vi har blandt andet valgt at danse til "Be my life's companion". Jeg har lært Gitte et helt danseprogram til alle mine tricks som passer til sangen.

Jeg håber at mange flere af mine hundevenner vil byde sine mennesker op til dans. Dog dancing er nemt at gå til og man behøver ikke at kunne en masse avancerede tricks for at starte. Desuden er det gode ved træningen bl.a. at man kan træne alle vegne. Indendørs som udendørs, så det er nemt at gå til. De fleste hunde kan godt nogle tricks som f.eks. at give pote eller lign. Og så bare sæt dit ynglingsmusik på og er I klar til dans. Man opnår et meget tæt og godt forhold til sine mennesker ved at danse med dem.

Læs mere om de dogdancing-konkurrencer vi har deltaget i under menupunktet Hundenyt.

Læs mere om dogdancing (HTM) på disse hjemmsider:

http://www.dogdancing.dk/

http://uk.groups.yahoo.com/group/dog-dancing-dk/

http://www.maryray.co.uk

http://www.dansk-kennel-klub.dk/992